Vervoersgrepen

Gevaarlijke situaties vragen om de juiste vervoersgrepen

Je bent in het water gesprongen om een drenkeling te redden, maar hoe krijg je die vervolgens veilig naar de kant? Bij Zwemschool De Tuimelaer leren we je de juiste vervoersgrepen. Daarmee zorg je niet alleen voor de redding van de persoon in nood, maar ook voor je eigen veiligheid. Wie een gevaarlijke situatie goed beoordeelt en de juiste vervoersgreep toepast, kan dit heldhaftige optreden ook nog navertellen.

Een persoon te water kan in diverse toestanden verkeren: rustig, in paniek, bewusteloos of gewond. Bovendien maakt het ook nog uit of de drenkeling over een korte of langere afstand moet worden vervoerd. Bij Zwemschool De Tuimelaer leer je om die situatie te 'lezen' en vervolgens de beste vervoersgrepen te kiezen. Of het nu gaat om bijvoorbeeld houdgrepen, kopgrepen of okselgrepen; je wordt erin getraind om de juiste vervoersgrepen onder de juiste omstandigheden te gebruiken.

Examens onder toezicht van Reddingsbrigade Nederland

Hoe serieus dit onderwerp ook is, reddend zwemmen is vooral leuk om te doen. Op een speelse en afwisselende manier leer je de vaardigheden die nodig zijn om iemand anders te redden. Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je bij ons een theoretisch en een praktijkdeel volgen uit het programma van de KNBRD (Reddingsbrigade Nederland). Naast vervoersgrepen komen daarbij ook een drenkeling herkennen aan de orde, bevrijdingsgrepen en communicatie in het zwembad. Het examen staat onder toezicht van een rapporteur van Reddingsbrigade Nederland.

Juiste vervoersgrepen bij reddend zwemmen leer je bij De Tuimelaer

Lijkt het je gaaf om jouw zwemcapaciteiten uit te breiden met de juiste vervoersgrepen voor reddend zwemmen? Neem dan snel contact op met De Tuimelaer, met zwemscholen in Den Haag en Scheveningen. Het certificaat reddend zwemmen dat je bij ons behaalt, is bovendien landelijk erkend.

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer