Reddingsbrigade Nederland

Veilig genieten van Nederland waterland

Reddingsbrigade Nederland houdt toezicht op de veiligheid van iedereen die in, op en bij het water recreëert en verleent hulp als dat nodig is. Nederland is een waterland en de reddingsbrigade zorgt voor opleidingen zwemmen en reddend zwemmen. Ook leidt Reddingsbrigade Nederland mensen op voor specialistische taken zoals schipper van een reddingsboot of waterscooter en reddingsbrigadechauffeur. De reddingsbrigade, voluit de Koninklijke Nederlandse Bond tot het Redden van Drenkelingen, bestaat in totaal uit ruim 166 reddingsbrigades, 23.000 leden en zo'n 5000 vrijwilligers. Het belangrijkste doel is het voorkomen (preventief) en bestrijden (repressief) van de verdrinkingsdood. Reddingsbrigade Nederland heeft in totaal drie onderdelen: Opleiden, Waterhulpverlening en Rampenbestrijding & Sport.

Examens bijgewoond door rapporteur Reddingsbrigade Nederland

Alle certificaten en brevetten die je bij Zwemschool De Tuimelaer kunt halen in Zwemmend Redden, worden uitgegeven door de reddingsbrigade. Een rapporteur van deze koepelorganisatie van (lokale) reddingsbrigades is meestal bij de examens aanwezig en reikt de diploma’s en brevetten uit. Wil je mensen veilig uit het water kunnen redden? Neem dan contact op met Zwemschool De Tuimelaer.

Reddingsbrigade Nederland doet meer dan Zwemmend Redden

Bij (dreigende) overstromingen kan de reddingsbrigade in heel Nederland binnen 1 uur na alarmering mensen en dieren evacueren. Daarvoor zijn 1700 speciaal opgeleide en goed getrainde mensen verspreid over 75 reddingseenheden (boten) in het land inzetbaar. Via Reddingsbrigade Nederland is ook de speciale sport Life Saving te volgen. Dit is een sport waarin een combinatie van techniek, tactiek, kracht en snelheid het resultaat bepaalt. Life Saving is de enige sport ter wereld waar deelnemers eerst de vaardigheden leren om zichzelf te redden, om daarna pas deze vaardigheden leren te gebruiken in competitieverband. De sportafdeling van de reddingsbrigade behoort tot de top van de wereld. Reddingsbrigade Nederland is aangesloten bij de International Life Saving Federation (ILS).

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer