Zwemmend redden

Opleiding Zwemmend Redden voor Zwembaden

Zwemmen is een hele leuke bezigheid, maar kan ook gevaarlijk zijn. Tijdens de opleiding Zwemmend Redden voor zwembaden leer je hoe je de veiligheid van zwemmers in doorzichtig water kan waarborgen door middel van theoretische kennis en eigen vaardigheid in het water. Het certificaat Zwemmend Redden voor zwembaden wat je met deze cursus kan behalen is landelijk erkend en nodig om de opleiding Lesgever Zwem-ABC af te ronden. 

 

Inhoud en omvang van de opleiding

De opleiding Zwemmend Redden voor zwembaden  bestaat uit een theoretisch en praktijkdeel, beiden volgens het programma van de KNBRD (Reddingsbrigade Nederland)

In het theoretische deel van de cursus leer je onder andere een (mogelijke) drenkeling te herkennen, hoe je moet scannen en hoe je kan communiceren in het zwembad.

Tijdens het praktijkgedeelte neem je de bevrijdingsgrepen en vervoersgrepen door en ook leer je een redding uit te voeren met gebruik van hulpmiddelen.

Minimum leeftijd

De kandidaat moet de leeftijd van 16 jaar hebben.

Examinering

Het examen staat onder toezicht van een rapporteur van de Reddingsbrigade Nederland.
Deze rapporteur is verantwoordelijk voor de externe kwaliteitsbewaking en kan ook de theorie uitwerking inzien.

Het diploma wordt verkregen als de kandi­daat zowel voor de theorie als de praktijk een voldoende heeft behaald. Het diploma is twee jaar geldig. Na twee jaar moet een verlenging worden aangevraagd.

Deze opleiding is een interne opleiding van Zwemschool de Tuimelaer

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer