Survival zwemmen of  Dolfijn-zwemmen

Wat is survival zwemmen: Hierbij leer je als je in het water terecht bent gekomen hoe je een zo groot mogelijke kans hebt om te overleven.

Het accent ligt hierbij vooral op een afstand kunnen overbruggen en het voorkomen van afkoeling in het water.

In de lessen wordt veel afstand gezwommen waarbij allerlei obstakels moeten worden ontweken. Ook wordt je geleerd hoe je kan drijven met behulp van de kleding die je aanhebt, hoe je je kan orienteren in donker water, hoe je iemand kan vervoeren en nog veel meer..

Tijdens de zwemlessen zal je altijd extra kleding aanhebben; bij het eerste diploma een lange broek en laarzen, maar bij hogere diploma's heb je zelfs een winterjas en handschoenen aan!

Bij survivalzwemmen leer je onder andere jezelf en iemand anders te redden als je bootje omslaat, of iemand in de sloot valt. Je ervaart hoe het is om te zwemmen in het donker als je niets ziet. Je merkt dat zwemmen met kleding aan heel zwaar is, maar dat je ook gebruik kunt maken van je kleding door bijvoorbeeld te drijven op je laarzen. Er zijn vier survivaldiploma's te halen.

 

Zwemmend Redden

Het goed bedoelen, maar dan dingen gaan doen,die je beter anders kunt doen, of misschien wel beter een ander kunt laten doen.
Voorkom zwemmend redden
begin bij jezelf -Red jezelf.
Wanneer je dat kunt (en dat gaat veel verder dan gekleed een stukje zwemmen), voorkom je tenminste dat een ander jou moet redden.
Het overlevings- of "survival zwemmen", dat al vele jaren een vaste plaats heeft binnen het zwemonderwijs, verdient  zeker een plaats als basis van het onderdeel zwemmend redden. 

ga naar de website van Zwemschool de Tuimelaer

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer