Het snorkelduiken binnen de zwemvaardigheidsdiploma's

Binnen de zwemvaardigheidsdiploma's is voor de keuze-onderdelen geprobeerd, om zoveel mogelijk alle volwaardige onderdelen van de zwem(bad)sport recht te doen wedervaren. Niet met als motief „voorbereiden tot", (hoewel doorstroming naar . .. op zich een goede zaak is) maar omdat elk facet een ander accent legt en een bijdrage levert aan zwemvaardigheid. Tot nu toe was bij het duiken de aandacht vooral gericht op de nuttige en doelgerichte vormen uit het zwemmend redden, het pop- en bordjesduiken. Het duiken op zich, omdat het zo leuk is, kreeg weinig kans. Als voorvorm van het snorkelduiken maar ook als puur onderdeel van het spelen met groepen in het water, kan van duiken veel meer worden gemaakt dan het in het water werpen van één of meer zwarte bordjes met het bijbehorende verzoek „die dingen even op te halen".

Het duiken met de basisuitrusting is een uitdagende kennismaking met een vorm van recreatie, die levenslang kan worden beoefend.

 In de zwembadsituatie leer je met materiaal om te gaan de ademhaling te beheersen; oriënteren in „het drie-dimensionale", samen te werken; lichamelijke grenzen te verleggen; te werken onder zuurstofschuld; zelfbeheersing; en verbetert ondertussen de lichamelijke conditie. Voorwaar ... niet gering. Overal goed voor. Zo is bijvoorbeeld het beheersen van de ademhaling goed trainbaar. Al na enkele weken oefenen  is duidelijk effect zichtbaar, het resultaat is bij wijze van spreken iedere keer groter.

Onder water de wereld verkennen, genieten, op visite gaan in het aquarium. Zonder tekort te willen doen aan al deze aspecten, blijkt echter telkens weer, dat alleen al het „gewichtsloos" hangen in het water, het goed kunnen kijken, het vrij kunnen ademhalen, gecombineerd met het snelle zwemmen met de zwemvinnen  de deelnemers een „kick" geeft als van een muilezel.

Snorkelen! Waarom wist ik dat niet eerder?

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer