Maak kennis met de onderwaterwereld !

Als je snorkelt heb je plezier en beleef je tegelijkertijd avonturen! Bij snorkelen drijf je aan de oppervlakte van het water met je hoofd naar beneden gericht. Door de duikbril kun je zien wat er onder water gebeurt en door de snorkel kun je adem halen. Een snorkel is eigenlijk niet veel meer dan een mondstuk met een pijp eraan die boven het water uitsteekt. Snorkelen kan overal, maar het is natuurlijk vooral leuk als er ook iets te zien is onder water. In ondiep water in de buurt van rotsen of stenen of bij waterplanten bijvoorbeeld. En het is helemaal bijzonder in tropisch water ergens ver weg. Dan zie je de prachtigste vissen, planten en koraal.

Snorkelen bij Zwemschool De Tuimelaer

Bij Zwemschool De Tuimelaer, in het zwembad de Blinkerd in Scheveningen, kun je drie diploma's Snorkelen halen. Je moet daar minimaal zwemdiploma B voor hebben. Met een snorkel, duikbril, loodbril en zwemvinnen ga je al snorkelend de wereld onder water ontdekken. De snorkellessen worden gegeven in Zwembad De Blinkerd in Den Haag en hier zijn alle materialen voor de eerste snorkelles op voorraad, maar hierna is het de bedoeling dat iedere snorkelaar zijn eigen basisuitrusting aanschaft (Zodat niet elke les de spullen opnieuw afgesteld moeten worden).

Je leert heel veel bij snorkellessen

Er zijn verschillende regels en technieken die bij de lessen worden behandeld. Zo snorkel je vanwege de veiligheid altijd met minstens één ander persoon. Het buddy-systeem heet dat. Bij snorkelles wordt ook geleerd hoe je met de vinnen zwemt. Deze slag heet de borstcrawlbeenslag. Verder leer je hoe je je duikbril schoon en vetvrij maakt en krijg je uitleg over hoe de snorkel werkt. Het allerleukste zijn natuurlijk de praktijklessen: duikbril op, snorkel in de mond en het water in!
Zin om een snorkelaar te worden? Schrijf je dan hier in of vraag meer informatie bij Zwemschool De Tuimelaer.

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer