Zwemslagen

Enkelvoudige rugslag

De enkelvoudige rugslag is een discontinue, symmetrische zwemslag in rugligging.

Discontinu omdat er niet altijd stuwing aanwezig is, symmetrisch omdat de benen tegelijk dezelfde beweging maken.

schoolslag

De schoolslag is een discontinue, symmetrische zwemslag in borstligging.

Discontinu omdat er niet altijd stuwing aanwezig is, symmetrisch omdat beide armen tegelijk dezelfde bewegingen maken en de benen ook.

De schoolslag wordt regelmatig als eerste slag aangeleerd (in plaats van de enkelvoudige rugslag). Zwemmen op de buik geeft voor sommige zwemmers minder angst dan zwemmen op de rug. Doordat het gezicht steeds boven water naar voren gericht is, is inademen gemakkelijk en heeft de zwemmer voortdurend overzicht. Omdat na elke slag lang uitgedreven kan worden, kan de slag lang volgehouden worden.

Rugcrawl

De rugcrawl is een continue, a-symmetrische zwemslag in rugligging. Continue omdat er altijd stuwing aanwezig is, a-symmetrisch omdat linkerarm en de rechterarm niet tegelijk dezelfde beweging maken. Hetzelfde geldt voor de benen.

Borstcrawl

De borstcrawl is een continue, a-symmetrische zwemslag in borstligging. Continue omdat er altijd stuwing aanwezig is, a-symmetrisch omdat de linkerarm en rechterarm niet tegelijk dezelfde beweging maken, dit geldt ook voor de benen.

Verschillende zwemslagen

De verschillende zwemslagen worden behandeld in een algemene beschrijving,  ligging,  beenslag,  armslag, combinatie, ademhaling.

Deze opleiding is een interne opleiding van Zwemschool de Tuimelaer

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer