Algemene principes als basis voor de zwemles

De mens is gewend om op vaste grond te leven. Verblijven en bewegen in het water is heel anders dan op het droge. Normaal heb je lucht om je heen, bij het zwemmen is er vooral water om je heen. Water geeft een grotere druk op je lichaam dan lucht. In het water voel je dat je opgetild wordt, je voelt dat je niet zo snel kunt lopen als op het droge en je merkt dat je je kunt verplaatsen door je als het ware tegen het water weg te duwen.

Bijzondere ervaringen

Al deze bijzondere ervaringen in het water zijn uit te leggen door middel van allerlei wetten en natuurkundige principes. Opleiders dienen goed op de hoogte te zijn van deze principes. Dit maakt het begrijpen van de zwemslagen veel gemakkelijker. Als de principes duidelijk zijn, zijn de technieken van de slagen heel logisch. Een goede kennis van de principes zal de instructeur niet alleen helpen bij het begrijpen van de slagen; het zal hem duidelijke achtergrondinformatie geven, om fouten te ontdekken en de juiste correcties te geven. Als hij de algemene principes begrijpt en deze kan toepassen, dan kan hij per persoon bepalen hoe de slag voor de betreffende zwemmer zo efficiënt mogelijk zal zijn.

Deze opleiding is een interne opleiding van Zwemschool de Tuimelaer

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer