Zwemslagen

Je leert vier verschillende zwemslagen

Bij het Zwem-ABC worden vier verschillende zwemslagen geleerd: enkelvoudige rugslag, schoolslag, borstcrawl en rugcrawl. De laatste twee worden bij elk diploma moeilijker. Het Zwem-ABC is vooral bedoeld om kindvriendelijk te leren zwemmen. De zwemslagen zijn hierbij niet het meest belangrijke: het veilig en vrij kunnen bewegen in het water onder alle omstandigheden is waar het écht om draait.

De eerste zwemslag is de schoolslag

De eerste zwemslag die je kind krijgt aangeleerd, is de schoolslag. Dit is de zwemslag die het meest gebruikt wordt omdat je snel adem kunt halen. De schoolslag is ook meteen de traagste: met de andere zwemslagen kun je aanzienlijk sneller vooruit komen. Het belangrijkste bij de schoolslag is de dichtklappende beweging van de benen: hiermee kom je vooruit. De beweging met de armen is vooral bedoeld om het hoofd boven water te houden.

De enkelvoudige rugslag is vrij makkelijk

De tweede slag die kinderen krijgen aangeleerd, is de enkelvoudige rugslag. De rugslag is vrij makkelijk in vergelijking met andere slagen. De slag kost weinig energie en er kan toch een grote afstand mee afgelegd worden. Belangrijk is dat het gezicht naar boven is gericht en de armen langs het lichaam en iets zijwaarts worden gehouden. De enkelvoudige rugslag wordt aangeraden in noodsituaties en/of wanneer lange afstanden afgelegd moeten worden.

Borst- en rugcrawl zijn de snelle zwemslagen

De snelste zwemslag die er is, is de borstcrawl. Hierbij worden de armen om beurten boven water naar voren bewogen waarna de vlakke hand met een vloeiende beweging weer in het water wordt gestoken. De handen worden gebruikt als peddels. De benen worden als flippers gebruikt. Bij de borstcrawl hebben je armen meer bewegingsvrijheid dan bij de rugcrawl waardoor je sneller gaat. Wil je meer weten over zwemslagen? Neem dan contact op met Zwemschool De Tuimelaer.

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer