Watervaardigheden

Bij zwemlessen draait het om veiligheid en watervaardigheden

Het Zwem-ABC bestaat uit drie zwemdiploma's: A, B en C. Tijdens de zwemlessen leren de kinderen alle noodzakelijke watervaardigheden. Heeft je kind het Zwem-ABC op zak, dan weet het zich te redden en kan het volop genieten van water. Meld je hier aan voor zwemlessen. De kleding die je kind aan moet bij het afzwemmen voor diploma A, B of C komt overeen met zomer-, lente- en herfstkleding. De specifieke kledingeisen per diploma vind je hier.

De watervaardigheden bij zwemdiploma A

Alle zwempret begint bij het halen van zwemdiploma A. Je kind leert zich redden in het water, de schoolslag, rugslag, borst- en rugcrawl, uit het water op de kant klimmen, watertrappelen en vanaf enige hoogte in het water springen. Ook leert je kind op de borst drijven en door een gat onder water zwemmen. Bij het zwemexamen worden oefeningen in zowel bad- als gewone kleding afgenomen.

De watervaardigheden bij zwemdiploma B

De meeste watervaardigheden heeft je kind al onder de knie. Bij zwemdiploma B is het tijd deze uit te breiden. Bij het B-examen moeten de kinderen langer watertrappelen en verdere afstanden zwemmen dan bij het A-examen. Opnieuw staan schoolslag, rugslag, borst- en rugcrawl op het programma en moet je kind watertrappelen, door een gat zwemmen, vanaf een bepaalde hoogte in het water springen en op de kant klimmen.

De watervaardigheden bij zwemdiploma C

Bij het C-examen moet je kind alle oefeningen van A en B nog langer volhouden en moet het wederom langere afstanden overbruggen. Wat wel nieuw is, is het leren drijven in de zogenoemde help-houding. Deze houding beperkt onderkoeling en vergroot de overlevingskans wanneer je in het water raakt en er niet uit kunt. De kleding bij het C-examen is ook anders: je kind moet meer kleding (en dus gewicht) dragen.

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer