Algemene principes

Algemene principes om veiligheid te garanderen

In en om het zwembad en in het water is het van groot belang dat regels worden nageleefd. Pas dan kunnen we de veiligheid garanderen die we bij Zwemschool De Tuimelaer willen bieden. Daarom wordt een aantal algemene principes gehanteerd voor zowel medewerkers als gasten.

Regels vastgelegd in Gedragscode Zwembranche

Het Nationaal Platform Zwembaden/NRZ heeft een Gedragscode Zwembranche vastgesteld waaraan Zwemschool De Tuimelaer zich moet houden. Een voorbeeld: in de gedragscode staan onder meer de eisen aan medewerkers van een zwembad. Zij mogen niet ongevraagd foto's maken (ook niet als het voor reclamedoeleinden is) en fysiek contact is alleen toegestaan als het functioneel is, en dus noodzakelijk voor het leren van de zwemvaardigheid. Lees de volledige Gedragscode Zwembranche hier.

Je bent en blijft verantwoordelijk voor je eigen kind, ook als er toezichthouders in het zwembad aanwezig zijn. Eén van de algemene principes is daarom dat ouders hun kinderen ook zelf in het oog dienen te houden. Kinderen blijven kinderen: houd ze in de gaten, ook al kunnen ze zich goed redden in het water.

Algemene principes omtrent schoon zwemwater

Je wilt natuurlijk zwemmen in een zwembad dat veilig en schoon is. Daarom is wettelijk vastgelegd aan welke algemene principes en eisen zwembaden moeten voldoen op het gebied van veiligheid en hygiëne. De kwaliteit van het water van Nederlandse zwembaden is uitstekend en wordt streng gecontroleerd. Het water wordt gedesinfecteerd met chloor. Om zelf bij te dragen aan de kwaliteit van het zwemwater is het raadzaam altijd te douchen voor je het water in gaat. Ook als je naar het toilet gaat of bent geweest. Meer weten over onze regels of de gedragscode? Neem dan contact op met Zwemschool De Tuimelaer.

 

Zwemschool de Tuimelaer

Wij vinden het belangrijk dat u snel en goed onze zwemschool kunt bereiken. Naast de hoge eisen die wij stellen aan onze zwembaden vinden wij de bereikbaarheid zeer essentieel. Op dit moment geven we zwemles op 1 unieke locatie in Scheveningen.

Scheveningen

Copyright Zwemschool de Tuimelaer